Základní kolo požárního sportu

25.05.2022 11:02

Základní kolo v požárním sportu (okrsková soutěž) se konalo 21. května v Hříměždicích v režii 25. okrsku při OSH Příbram. Náš sbor vyslal na toto sportovní klání dvě družstva, a to „Muži 1 a Muži 2“. S cílem zúčastnit se, vyrazila naše výprava auty s vybavením k místu klání. Do Hříměždic jsme vyslali i 5 rozhodčích, což bylo asi nejvíce  z osmi sborů sdružených ve 25. okrsku.  Vlastní soutěž měla tradiční scénář – nástup, běh s překážkami na sto metrů mužů a žen, součastně útoky dětí, dále ženy dva a muži dva společně s ženami jedna, následovalo posunutí terčů a závěr patřil mužům jedna.  A jak dopadli v silné konkurenci naši borci, starší muži vybojovali šesté místo, ale reputaci si napravili v pořadové přípravě, kde byli první.  Velmi překvapili naši chlapi jedna, vylezli na bednu, sice třetí, ale šťastní, s tím jsme nepočítali. Tak přece, máme pohár v bronzové barvě. V posledních letech se orientujeme spíše na klasickou hasičinu a požární sport je u nás popelkou. Většina sborů nakoupila sportovní mašiny, kterým se s naší Tohatsu obtížně konkuruje, ale i tak třetí místo je pro nás v současné době velkým úspěchem.

Jsme rádi, že počasí toho dne přálo soutěžícím, trochu nás mrzí problémy v organizaci, ale těší účast pana senátora Petra Štěpánka, který navštívil i naše depo, měli jsme možnost s ním hovořit nejen o hasičině.

Na závěr blahopřejeme a děkujeme našim borcům za medaili a vzornou reprezentaci, našim rozhodčím za účast, podporu a férové rozhodování. Děkujeme nečínským hasičům za propůjčení jejich závodníka, jelikož náš byl zraněn.  Pro tento rok, zřejmě poslední soutěž s naší účastí, tak zas příště se těšíme nashledanou.

Foto viz fotogalerie Požární sport

 

Výbor SDH

 


 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode