Výlet do ZOO Plzeň

01.07.2012 12:43

V tomto roce jsme se rozhodli, že uspořádáme pro naše mladé hasiče akce, které nebudou ve stylu klasické hasičiny, ale ze světa dětských radovánek. Chtěli jsme jiim trochu zpříjemnit školní finišování. Děti si samy vybraly výlet, a to návštěvu  Plzně a její ZOO. Než jsme v neděli vyrazili vlakem  k očekávanému cíli, stačili jsme si společně opéct špekáčky v pátek na školkové zahradě a někteří "hrdinové"  přenocovali v hasičské klubovně.

24. června v ranních hodinách naše malá skupina vyrazila z příbramského vlakového nádraží, s přestupem ve Zdicích do cílové Plzně. Následovala cesta tramvají a kousek pěšky. A již se před námi otevřela kýžená zologická. Prošli jsme celou zahradu a obdivovali se krásné fauně i flóře. Děti si nakoupily upomínkové předměty a občerstvení, bylo krásné počasí, tak zmrzlina přišla velmi k chuti. Dále na nás čekal "Dinopark", což je část zahrady a patří k jejím novinkám. Zde jsme vstoupili do období před 65 milióny let. Expozice je moc pěkně vyhotovena a našim dětem se tady velmi líbilo.

Celá plzeňská zoologická se stále inovuje a mění, pro návštěvníky je velmi atraktivní a oblíbená. To potvrdili i naši mladí hasiči." Určitě se sem někdy rádi vrátíme".

Ještě nám zbylo trochu času, tak jsme jej využili na prohlídku města, hlavně jeho centra a historické části. No a pak už jen návrat domů, opět vláčkem.

Děkujeme Lence, která Plzeň dobře zná a celý den nám dělala průvodkyni a fotografku, je jen škoda, že některá hasičata nejela a připravila se tak o krásné zážitky.

Foto viz. fotogalerie Jiné akce SDH

Jirka

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode