Stavění Máje, pálení čarodějnic

01.05.2022 15:31

30. duben, každoročně opakující se datum v aktualitách na našich stránkách, bylo tomu tak i letos, jen s malou změnou, a to, datum 29. Scénář je také napsán dlouhá léta, stejní lidé, stejný les, stejní stavitelé, jen děti, které pomáhají zdobit věnec a špici májky se střídají.  Vysoký strom opět zdobí naši obec.

Čarodějnice – obdobné téma, tradiční akce na kopci u vysílače, náš sbor zajišťoval požární dohled a druhý den uhašení, ale bylo třeba i další den vyjet, jelikož na spáleništi se objevovaly místy plamínky ohně. Naši členové jednotky měli činnost již několik minut po zapálení hranice, kdy vzplála suchá tráva nedaleko hlavního ohně. Aby toho nebylo málo, tak ten večer musela jednotka likvidovat velký požár v lokalitě Holanka, ale o tom v sekci „zásahy“.

 

Děkujeme všem, kteří zajistili, ozdobili a postavili obecní májku, velké poděkování patří výjezdové jednotce hasičů, kteří s nasazením života (přítomnost tlakových lahví v pergole i karavanu) likvidovali požár na Holance a uchránili rodinný dům.

Foto viz fotogalerie Jiné akce SDH

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode