Shromáždění delegátů SDH okresu Příbram

29.03.2015 08:42

      Jednání delegátů proběhlo v Krásné Hoře 28. března 2015 v sále společenského domu ZD. Z našeho sboru byli delegováni dva zástupci. Vlastní jednání započalo po deváté hodině, celkem bylo přítomno i s hosty asi 250 hasičů ve stejnokrojích, tedy celkem zaplněný sál. Slavnostní jednání se řídilo bohatým programem, kde hlavním bodem byly volby do vrcholných orgánů OSH. Již úvod naznačil, že předpokládaný konec, tj. v 14 hodin, nebude zdaleka dodržen. Ale k vlastnímu jednání. Spíkr jednání představil hosty,přednesl program a byly zvoleni jednotlivé komise, proběhlo zdlouhavé schválení volebního řádu. Dále přednesl starosta okresního Sdružení zprávu o činnosti za uplynulé pětileté období, následovala nezbytná zpráva o hospodaření OSH a rozpočet na rok 2015. Byl přednesen příspěvek okresní kontrolní a revizní rady. Mimo program byl zařazen bod – vystoupení a představení kandidátů na starostu, čehož všichni využili. No a k vlastním volbám, nejprve nejdůležitější, a to volba starosty OSH. Kandidáti byli:

Černý Václav

SDH Dubno

Hájek Pavel

SDH Zalužany

Jankovský Václav

SDH Kojetín

Petřina Jaroslav

SDH Hříměždice

Velas Martin

SDH Břez. Hory

Zvolený starosta musel dosáhnout nadpoloviční většiny hlasů přítomných delegátů, což se v prvním kole nepodařilo, tudíž proběhlo druhé kolo do něhož postoupili: Jankovský a Petřina. Po sečtení hlasů, konstatoval předseda volební komise výsledek: Starostou OSH Příbram se stal Václav Jankovský z SDH Kojetín.

Po obědě následovala volba náměstků, kde rozhodlo plénum, že nebudou pouze dva, ale tři, a že neúspěšní kandidáti z volby starosty mohou kandidovat na náměstky, této možnosti využili všichni, kromě odstupujícího starosty pana Petřiny, na kandidátce tedy byli:

Černý Václav 

SDH Dubno

Hájek Pavel

SDH Zalužany

Polák František

SDH Rožmitál

Spilka Jiří

SDH Líchovy

Velas Martin

SDH Břez. Hory

Po prvním kole volby bylo jasno, náměstky starosty OSH se stali pánové: Spilka, Polák a Hájek. Volby pokračovaly jednoznačným zvolením předsedy OKRR Josefa Berana a členů této komise. Následovala napínavá volba doplnění členů výkonného výboru OSH, jelikož na kandidátce bylo uvedeno sedm jmen a postoupili pouze dva členové, a to pánové Moudrý a Kokštein. Jelikož výkonný výbor je velmi důležité seskupení, uvedu jednotlivá jména, výbor tvoří starosta, náměstkové, vedoucí pěti rad a dva zvolení zástupci:

Jankovský Václav

SDH Kojetín

Starosta OSH

Spilka Jiří

SDH Líchovy   

Náměstek OSH

Polák František

SDH Rožmitál

Náměstek OSH

Hájek Pavel

SDH Zalužany 

Náměstek OSH

Spilka Martin

SDH Stěžov

OR velitelů

Kykal Ladislav

SDH Malá Hraštice

OR preventistů

Šejba Jaroslav

SDH Petrovice

OR mládeže

Kašpar Petr    

SDH Buková, Věšín

OR vnitroorganizační

Leitermannová Božena

SDH Zalány

OR žen

Moudrý Petr  

SDH Nečín

zvolený

Kokštein Ladislav

SDH Pičín

zvolený

Na závěr voleb došlo ke schválení zástupců našeho okresu na V. sjezdu SH ČMS. Všichni zvolení kandidáti mandát přijímají a jejich funkční období je na pět let, tedy do roku 2020.

      Dalšími body programu byly: Plán činnosti okresního sdružení na období 2015 – 2020 a pro náš 25. okrsek velmi významný bod, a to vyhodnocení soutěže okrsků o „Putovní pohár OSH Příbram“ za rok 2014. Po dvou letech jsme opět první!! Pohár z rukou představitelů OSH převzal náš nový okrskový starosta Jiří Dragoun s bývalým starostou Vlastimilem Vandasem. Pouze doplním, že na druhém místě se umístil 22. okrsek Nová Ves a na třetím okrsek č. 4 Milín. Byli také odměněny odstupující členové VV a odborných rad, kteří při OSH působili dlouhá léta.  Následovala diskuse, kde se očekávalo mnoho příspěvků, ale zřejmě pozdní doba a únava delegátů způsobila to, že vystupujících bylo pomálu a příspěvky se omezily na poděkování za hlasy a přednesení zprávy o činnosti některých odborných rad.  Na závěr vystoupil nově zvolený starosta a předseda návrhové komise přednesl návrh na usnesení, které bylo schváleno. Poznámka: Omlouvám se, před jmény v tomto článku neuvádím tituly, pokud by s tím dotčení měli problém, nechť mne kontaktují a já toto upravím. Domů jsme dorazili až v 16:30 hodin.

       To je celkem vše, dovolte mi, abych jménem našeho výboru sboru pogratuloval nově zvoleným činovníkům OSH a popřál jim mnoho sil a úspěchů v nelehké dobrovolné práci „hasičině“ pro nás všechny. Samozřejmě hlavně našim zástupcům z nejlepšího okrsku č.25, které níže uvádím. Mrzí mě, že se nenašel nikdo z vedení OSH, který by zřetelně poděkoval odstupujícímu starostovi, panu Jaroslavu Petřinovi, který zasvětil celý život dobrovolným hasičům a ve vrcholných funkcích působil dlouhá léta. Jardo, jménem našeho sboru ti děkujeme za práci, kterou jsi vykonal jako starosta OSH,  jsme hrdi na to, že jsi členem sboru 25. okrsku,  přejeme ti mnoho zdraví a úspěchů v životě a těšíme se s tebou na další spolupráci v hasičině.

Zástupci našeho okrsku v OSH Příbram:

Petr Moudrý

Nečín

člen VV a člen Rady mládeže

Pavel Vacek

Hříměždice

člen Rady velitelů

František Vacek

Hříměždice

člen Rady vnitroorganizační

Květuše Nohejlová

Obory

členka Rady mládeže

Josef Sobotka

Skalice

člen Rady mládeže

Jiří Šimonovský

Višňová

člen Rady preventistů

Tak přátelé upravte si dle stejnokrojového řádu označení funkcionářů OSH a s chutí do práce, Gratulujeme!

J. Šim. st., delegát jednání a člen návrhové komise na shromáždění

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode