Prověřovací cvičení 25. okrsku

14.10.2013 17:02

 

V tomto roce  připadla organizace a pořádání PROVĚŘOVACÍHO CVIČENÍ 25. OKRSKU na náš sbor. Chtěli jsme zjistit, jak na tom náš okrsek opravdu je, a tak jsme cvičení pojali odlišně od předešlých let. První velká změna byla, že čas výjezdu jednotek nebyl oznámen předem, nejprve jsme chtěli dát toleranci - celé sobotní dopoledne, ale většině výboru okrsku se toto nelíbilo, takže výsledný čas byl mezi osmou a desátou dopoledne. Další změnou bylo, že jsme zapálili skutečný velký oheň, a to skládku dřeva za naší obcí, v místě pálení čarodějnic. To ještě nebylo vše, v průběhu likvidace ohně, byl nahlášen další požár u lesa u Trampské boudy (tentokrát pouze dýmovnice). Další odlišnost byla délka akce, dokonce fungovala i čerpací stanice u naší požární nádrže a skutečně probíhala kyvadlová doprava vody.

A jak akce proběhla - v 8:02 hod byl velením okrsku vyhlášen poplach všem osmi jednotkám - Višňová, Nečín, Obory, Ouběnice, Drevníky, Skalice, Hříměždice a Drásov. Naše jednotka vyjela během několika minut, jako první na místě jsme zahájili průzkum a lokalizaci požáru jedním dopravním vedením B a dvěma útočnými proudy C ze severovýchodní strany požáru. Z našeho středu vzešel i velitel celého zásahu. Během pár minut postupně dojížděly další jednotky, A to Nečín - hasily dvěma proudy C, Obory doplňovaly Višňovou, Drevníky doplňovaly Nečín a Hříměždice S Drásovem tvořily zálohu. Mezi touto činností bylo vytvořeno čerpací stanoviště za účasti Višňové, Ouběnic a v záloze Skalice. V další části po nahlášení požáru u Trampírny byly odveleny družstva Hříměždic a Drásova na řešení této události, kterou tyto dvě jednotky zlikvidovaly. To se již blížil závěr celého cvičení, poslední proudy vody, vyhodnocení situace a závěr cvičení. Jednotky, které byly bez vody, ještě využily čerpačku a pak se již všichni hasiči sešli na naší návsi, kde byl nástup, krátké, mimochodem velmi kladné hodnocení a zasloužené občerstvení v restauraci FC Višňová. Drštková a gulášová polévka všem jistě chutnala a pivečko jen zasyčelo.

Děkuji všem višňovským hasičům, kteří se podíleli na zabezpečení a organizaci této náročné akce. Věřím, že se všem u nás líbilo.

Foto viz fotogalerie Zásahy JSDH

Šim.st.vz

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode