Po volbách ve Višňové

23.12.2018 11:56
Důležitá oznámení pro širokou, nejen hasičskou veřejnost: 
 
 Stav po jednání Zastupitelsttva obce 12.2.:   

Tak přece jsme se dočkali, usnesení zní: "Zastupitelstvo obce Višňová schvaluje pověření velitele JSDH k návrhu specifikace nákupu použitého automobilu CAS ve finančním limitu 1 mil. Kč včetně DPH.", samozřejmě to bude běh na delší trať, ale "sláva" můžeme konečně pracovat na výběru techniky pro hasiče s podporou obce. Děkujeme!

 
 Pokračování po jednání zastupitelstva 8.1.2019: 

Stále stejná písnička a argumenty od některých členů zastupitelstva, tj. výjezdové časy a propadlá technická prohlídka trambusa, děs, to už není ani na komentář. Naše jednotka přednesla ústy velitele návrh na pořízení použitého, moderního cisternového požárního automobilu v ceně do jednoho milionu korun. Žel na tomto jednání žádná reakce, ani slovo, tak čekáme.                      

 
 Naše reakce po vydání zpravodaje, před Vánocemi:

Obec pokračuje a vydala zpravodaj, kde je podstatná část věnována hasičům, prý, aby všichni znali PRAVÝ stav věcí.  Nevím, jaký si čtenář po přelouskání článku udělá obrázek, ale pravý stav věcí by byl, kdyby hasiči byli přizváni k odborné korektuře uvedeného textu.  Jeden příklad, autor uvádí: "Smršť neracionálních argumentů" prý uváděli hasiči, ve skutečnosti fakta nesourodé, neodborné a vytržené z kontextu vypouštělo z úst několik členů zastupitelstva obce, zástupci hasičů argumentovali samozřejmě věcně a srozumitelně. Jak jinak, když naše argumenty jsou podloženy desítkami let praxe na úseku požární ochrany. Takže vážení zastupitelé, děkujeme za reklamu a jen pro informaci, hasiči už pořádají velký ples desítky let a nezáleží na tom v jakém prostoru a s kolika účastníky. Jinak celkový dojem ze zpravodaje pro nezasvěcené je laděn tak, že v minulých volebních obdobích se v obci nic nedělalo, až nyní v novém složení vymyslíme Ameriku. A výsledek - čtyři zvolení zastupitelé z kandidátky č. jedna nejsou informováni o důležitých rozhodnutích obce. Jediné pozitivum za dva měsíce práce je hezký stromeček, ostatní katastrofa, od prodeje známek, přes rozpočet s nic neříkajícími čísly, tedy v kapitole "požární ochrana" je mnoho peněz, žel nevíme na co, dále nehospodárné používání obecních financí s konstatováním "peníze nejsou problém", úředními hodinami konče. Je nám líto, že někteří členové zastupitelstva, kteří působili i v minulém období, krmí občany nekorektními informacemi. Věřím, že ve Višňové jsou ještě slušní lidé a vědí...

  Naše reakce po schůzce,  členové jednotky - zastupitelstvo  10.12.:

Proběhlo další jednání s představiteli obce, opět bez výsledku, tentokrát byl přizván i velitel HZS, stanice Dobříš, který spíše loboval za cisternové auto, ale naši někteří zastupitelé jsou stále proti, prý nám koupí na dotaci DA pro devět lidí - podobné nám stojí v garáži, asi velmi potřebné, nebo, že by mrhání s dotačními prostředky? Naše stará cisterna je po technické, dáváme ji do výjezdu, ale jen proto, že budou Vánoce, tedy větší nebezpečí vzniku požárů, abychom byli schopni v krizové situaci ochránit naše občany a jejich majetek. Nebudeme zde hodnotit stav CASky po technické, ale pokud vás zajímá, přijďte se podívat. Chceme věřit, že zastupitelstvo obce přehodnotí své nepochopitelné rozhodnutí a nový hasičský speciál pro obec Višňovou pořídí. To si přejeme my hasiči a snad i občané, kteří uvažují racionálně, vždyť jde přece o požární ochranu v obci.

 
  Naše reakce po zasedání zastupitelstva 12. 11.:

Na prvním pracovním jednání obecního zastupitelstva došlo k nepochopitelnému rozhodnutí s velmi negativním dopadem pro náš sbor a JPO. Pět zastupitelů z volební kandidátky č. 2 zrušilo výběrové řízeni na nové požární auto a pošlapalo roční práci starého zastupitelstva, které věnovalo velké úsilí zjišťování možností, výběru (to zrušené, bylo již v pořadí třetí) a samozřejmě zajištění finančních prostředků (3,5  mil.). A to nejdůležitější, všichni nákup schválili. Co vedlo ke změně názoru dvou členů, kteří původně hlasovali pro? Uspokojivou odpověď jsme nedostali, prý ty peníze potřebují na něco jiného. Vypjatou atmosféru jednání dokreslila okamžitá rezignace člena zastupitelstva, mimochodem nehasiče, po uvedeném rozhodnutí pěti činovníků. Vážení návštěvníci našich stránek, pokud budete chtít znát podrobné pravdivé informace, napište. V současné době je naše cisterna mimo výjezd, nemá STK, JPO obce jedná s HZS o své budoucnosti, protože většina naší excelentní jednotky chce svou záslužnou práci pro veřejnost ukončit. A divíte se po této PODPÁSOVCE?  A co vy VIŠŇOVÁCI, je Vám to jedno?!

Velitel jednotky

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode