Po stopách CHALUPÁŘŮ - Praha

18.03.2015 18:48

 

V loňském roce jsme v naší obci velkolepě oslavili výročí - 40 let od natočení populárního televizního seriálu Chalupáři. Toto nás inspirovalo k uspořádání výletu do Prahy pod názvem: „Po stopách Chalupářů“. Sice náš zájezd měl určité odlišnosti od tehdejší seriálové Třešňové, ale hlavní atrakce, totiž návštěva restaurace U Fleků byla skoro identická.

Ale po pořádku. 14. března, v sobotu po obědě, naše hasičská skupina v počtu osmnáct, vyrazila malým autobusem směrem ku Praze. Počasí ten den nevěstilo mnoho dobrého, ale to nevadilo našim účastníkům zájezdu, kteří dobrou náladu podpořili hned v úvodu vnitřním vytápěním. „No přátelé, hned takhle na začátku, nechci vidět ty konce“, problesklo v hloučku. Cesta rychle ubíhala a již jsme vystupovali na Pohořelci nedaleko Pražského hradu, prvním to cíli naší cesty. Maličko začalo přeprchat, ale to nikomu nevadilo, nemnoho kroků a již nás vítal Pražský hrad, odvěký symbol českého státu a jistě i nejvýznamnější česká památka. Pražský hrad je největším souvislým hradním komplexem na světě, rozkládá se na ploše téměř 70 000 m² a je také zapsán v Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, www.hrad.cz. My jsme celý tento komplex prošli i s prohlídkou nezapomenutelné Katedrály sv. Víta. Další naše kroky vedly po Starých zámeckých schodech, s krásnými výhledy na Prahu, na Malostranskou, kolem Kampy na nejstarší most přes Vltavu, Karlův most,  www.karluvmostpraha.eu.  Dále jsme šli po Smetanově nábřeží, kolem Národního divadla až k hlavnímu cíli naší cesty, a to restauraci U Fleků, ufleku.cz.  Zde jsme měli rezervován stůl, samozřejmě jsme se odměnili za dlouhý přesun výbornými produkty této světoznámé restaurace a pivovaru. Došlo i na harmoniku a známé písničky, nechyběla i stylová „Když máš v chalupě orchestrion“. U Fleků čas nepostojí, i my jsme brzy zjistili, že autobus už čeká, a tak zaplatit a domů.

Co závěrem, díky všem, kteří našli tu odvahu a byli účastníky tohoto netradičního zájezdu. Je mi velmi líto, že se v řadách višňovských hasičů  nenašlo ani 19 členů a museli jsme doplňovat volná místa nečleny. Je to velká škoda, když autobus platil sbor, ale to je věc každého z nás. Akce se moc povedla, viděli jsme mnoho krásného a zajímavého, celkově jsme prožili pěkné odpoledne a bezvadný večer. Tak zase příště

foto viz. fotogalerie Jiné akce SDH

Jir.Š.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode