"Po stopách Chalupářů 3"

02.06.2019 13:17

    Vážení návštěvníci těchto stránek, všichni víte, že v naší obci se natáčel jeden z nejpopulárnějších televizních seriálů „Chalupáři“. Jeden z dílů popisoval cestu a děj návštěvy hlavních protagonistů této komedie v Praze. Před několika lety náš sbor, po vzoru seriálového děje, realizoval akci „Po stopách Chalupářů“. No a letos jsme prožili třetí díl, tak tedy něco bližšího ke scénáři.

   Sobota, 1. června, 8:30, dvacet osm  ochotníků nastupuje u hasičárny ve Višňové do autobusu majitele Luboše Pšeniceho a vyráží směrem k hlavnímu městu. Při cestě bylo veselo, a tak jsme se ani nenadáli a už jsme vystupovali v Praze u Úřadu vlády. Pan řidič odjel zaparkovat bus a my pěkně pospolu zahájili první díl našeho výjezdního seriálu, a to návštěvu a prohlídku Senátu, horní sněmovny Parlamentu ČR www.senat.cz  Měli jsme totiž domluvenu odbornou prohlídku pod taktovkou pana senátora Jiřího Buriana, se kterým máme výborné vztahy. V úvodu nám pan senátor velmi fundovaně a trpělivě popisoval historii i současnost Senátu, potom následovala prohlídka palácových budov s výkladem pana senátora, měli jsme možnost sedět v poslaneckých lavicích a dokonce jsme navštívili i kancelář Jiřího Buriana.  I vy máte možnost navštívit Senát, třeba jen virtuálně, stačí si otevřít výše uvedený odkaz a dovědět se vše, co vás zajímá. Samozřejmě, že nejhodnotnější je osobní návštěva a prohlídka.

  Další díl naší výpravy probíhal v prostorách Valdštejnské zahrady, opět v režii pana senátora Buriana  www.prague.eu/cs/objekt/mista/526/valdstejnska-zahrada Ten den zde bylo mnoho návštěvníků, hlavně dětí, jelikož 1. červen je  jejich Den. Na vybudovaných pódiích se střídaly umělecké soubory, taneční, pěvecké i hudební z lidových škol umění z celé republiky.  Tato barokní zahrada, oáza v srdci velkoměsta nás uchvátila svými scenériemi a v tento den i uměleckými zážitky. Opět se můžete podívat na stránky a alespoň nahlédnout do krás živé i neživé přírody, vznikající v sedmnáctém století.

   Pokračování naší cesty, již bez pana senátora Buriana, směřovalo do nedaleké restaurace, vyhlášené v této lokalitě a to do Malostranské besedy, na Malostranském náměstí. www.malostranska-beseda.cz/cs/restaurace/o-restauraci/o-restauraci.html  Zde jsme měli objednané posezení. S velkou chutí jsme si dali výborné pivečko a samozřejmě i oběd dle výběru jednotlivých účastníků, někteří poseděli krátce, jiní déle. Poté následoval již poslední díl našeho sobotního seriálu, a to individuální procházky starou Prahou a společný návrat domů.

   A to je závěr, jak zhodnotit další díly našeho „Po stopách Chalupářů“?  Jen kladně, počasí bylo krásné - letní, všichni svou roli zvládli na jedničku, nikdo se neopozdil, vrátili jsme se všichni a viděli jsme mnoho krásného a zajímavého.

Jménem hasičů chci velmi poděkovat panu senátorovi Jiřímu Burianovi, který se nás ujal a ukázal i to s čím se běžný návštěvník Senátu nesetká, dále děkuji firmě Pšenica za bezchybnou dopravu a samozřejmě i všem účastníkům – hercům tohoto nekonečného seriálu. Tak přátelé hasiči, zase za rok pokračování.

Foto viz. fotogalerieJiné akce SDH

šim.s.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode