MASOPUST VE VIŠŇOVÉ

09.03.2017 19:01

MASOPUSTNÍ PRŮVOD V OBCI VIŠŇOVÁ, v pátek 24.února, od 16:00 hodin

Možná pokus, možná kaskadérství, nebo že by nová tradice?  Touto úvahou zahajuji zápis o velmi zdařilé akci. Podnět vznikl v naší základní škole, přesněji,  paní ředitelka přišla s nápadem uspořádat masopustní průvod obcí. Nám hasičům se tato myšlenka velmi zalíbila a samozřejmě jsme přislíbili pomoc, stranou nezůstal ani obecní úřad v čele s panem starostou. A tak se začalo připravovat, program, plakátky, škola a školka masky –děti, pedagogové i někteří akční rodiče, hasiči i v maskách zajišťovali průvod, obecní hospoda  připravila vepřové hody s finanční spoluúčastí obecního úřadu a manželé Marhoulovi zajistili muziku při přesunech. A jak celá akce probíhala, no jak je zvykem, nejprve se maškary sešly na návsi, pak následoval přesun na obecní úřad, kde děti – zástupci masek požádaly pana starostu o souhlas s veselicí, pan starosta svou řečí toto odsouhlasil, potom se šlo dále k provozovně COOP, a k několika místním živnostníkům až k restauraci, vše za doprovodu harmoniky a vozembouchu, hlučných projevů masek a samozřejmě tanečků a nezbytného občerstvení, pro děti sladkosti a nealko, pro dospělé nějaký ten malý panáček.  Po venkovní produkci se všichni přesunuli do prostorů restaurace, kde proběhlo vyhlášení nejlepších masek dětí a dospělých. Následovala diskotéka a konzumace vepřových specialit, podávala se výborná polévka, tlačenky, prejt s bramborem, po jitrnicích a jelítkách se jen zaprášilo. Děti i dospělí se nadšeně bavili a ku podivu dlouho vydrželi.

Tento páteční večer se opravdu vydařil, dle vyjádření účastníků to byla velmi podařená akce. Jen pamětníci vědí, že ve Višňové se masopustní průvody v dobách dávno minulých konaly a velmi slavné, že by obnovení dávné tradice, ale přece každá akce s lidmi a pro lidi je prospěšná a pokud se dělá s nadšením, není pochyb o jejím úspěchu.

Na závěr bych rád poděkoval vedení a zaměstnancům školy,dětem a rodičům, našim hasičům, panu starostovi, restauraci FC Višňová a všem, kteří byli ochotni si ze sebe udělat legraci, obléci si jakoukoli masku a zúčastnit se této podařené akce.

Zaps. Šim.J.

Foto viz fotogalerie Jiné akce SDH

Další foto si můžete prohlédnout na webu školy: skola-visnova.rajce.idnes.cz/Masopust_ve_Visnove/ 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode