Březnický pivovar

09.04.2013 16:38

Již rok plánujeme prohlídku Březnického pivovaru a konečně v pátek, 5. dubna došlo na realizaci. Naše členka Vlaďka Pechová dohodla exkurzi, a tak několik višňovských hasičů vyrazilo naším novým tranzitem ku Březnici. Úvodní slovo pana sládka Františka Pinkavi jsme vyslechli na nádvoří pivovaru, potom následovala prohlídka a detailní  seznámení s výrobou zlatavého i tmavého moku. Pan sládek je skutečný odborník, a tak se nám dostalo mnoho informací i historek z výroby piva. Pivo Herold získalo mnoho ocenění a diplomů, je oblíbené jak u nás, tak i v zahraničí. Široký sortiment uspokojí jistě každého milovníka tohoto moku. Nejvíce jsme se samozřejmě těšili na ochutnávku, která přišla v podobě dvou tupláků s výborným ležáčkem, který si všichni pochvalovali. V závěru jsme ještě prošli lahvárnu a stáčírnu. Následovalo poděkování panu sládkovi s potleskem. Ukončení této vydařené akce proběhlo v nedaleké restauraci Na statku, kde jsme dobře pojedli a ještě lépe popili, jak jinak než pivíčko Herold. Jelikož ten den byla stále vtíravá zima, posezení v teploučku a vnitřní vyhřívání nám přišklo velmi vhod. Tato restaurace poskytuje velmi milé a příjemné prostředí, a tak snad byli všichni účastníci spokojeni.                                

Několik informací o pivovaru:  Zámecký pivovar Herold Březnice, o kterém je první písemná zmínka z roku 1506, vaří pivo tradiční technologií s vysokým podílem ruční práce.  Vlastní slad z humnové sladovny, žatecký chmel, prvotřídní voda ze studny zámeckého parku, láska k řemeslu a umění sládka i ostatních pracovníků pivovaru, to vše zaručuje jedinečnou chuť piva Herold.  Nejmenší průmyslový pivovar má českého majitele, vyváží přes 50% svého výstavu do zahraničí.
Kulturní památkou je barokní stavba pivovaru a sladovny z roku 1722, která představuje ojedinělý architektonický skvost, kde průčelí zámeckého pivovaru zdobí sochy svatého Josefa a Jana Křtitele.

Pokud jste milovníky, neb příznivci tohoto lahodného nápoje, podívejte se na strány pivovaru a domluvte si návštěvu, jistě to stojí za to:

www.pivovar-herold.cz/novinky.html

Foto viz. fotogalerie Jiné akce SDH

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode