Zahájení adventu ve Višňové

30.11.2013 10:45

Tuto neděli zapálíme první svíčku na adventním věnci, neklamné znamení, že se blíží Vánoce. V loňském roce jsme zahájili tradici „Slavnostní zahájení adventu ve Višňové“, proto i letos náš sbor aktivoval organizaci této akce. Již ve čtvrtek jsme ozdobili a osvětlili stromeček na návsi, vybrali jsme menší, umístěný u obecního úřadu, dle názoru některých občanů: „Trochu stranou“, ale po rozsvícení v pátek další konstatovali a chválili. „Tak krásný jsme ještě neměli“.

V pátek 16:00 hodin začal vlastní program, který zahájil prodejní jarmark vánočního zboží. Děti společně s paní učitelkami a rodiči vytvořili krásné prodejní stánky a nabízeli adventní věnce, ozdoby a dekorace, kromě toho i chutné koláče, chlebíčky a další pochutiny.  Zástupce hasičů a obce přivítal všechny přítomné, několika slovy připomněl myšlenku adventu a samozřejmě všem poděkoval za organizaci, vystoupení a účast. Následovalo vystoupení žáků základní školy, kteří za doprovodu hudby a pod vedením vyučujících zazpívali koledy a přednesli básně s vánoční tématikou. V té době se již náves ponořila do tmy, pan ponocný, v dobovém kostýmu svým troubením a hlášením dal signál ke spuštění  slavnostního ohňostroje a rozsvícení vánočního stromku. Tímto aktem byl zahájen ADVENT VE VIŠŇOVÉ.Po celou dobu akce byl podáván svařáček, čaj a další cukrářské dobroty, což zajistila bezchybně restaurace FC Višňová, vánoční atmosféru dokreslovala hudba z reproduktorů a samozřejmě nálada účastníků akce.

Tato akce se velmi vydařila, k tomu samozřejmě přispěli všichni, kteří se zúčastnili, ale hlavně ti, kteří se podíleli na organizaci a financování.Velké díky patří žákům základní školy a jejich vyučujícím, kteří svým vystoupením a organizací jarmarku přispěli velkým dílem ke krásné adventní náladě. Poděkování patří i obci Višňová, která se podílela na financování akce, dále sboru dobrovolných hasičů za organizaci a spolufinancování, panu Ponocnému a pracovníkům restaurace FC Višňová

Vážení, tak zase za rok!

Foto viz. fotogalerie Jiné akce SDH

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode