Rozsvěcení vánočního stromu

02.12.2012 18:25

Náš sbor se rozhodl založit novou tradici, a to "Slavnostní zahájení adventu a rozsvěcení vánočního stromu". Pro tuto akci jsme zvolili sobotní večer. Již v pátek odpoledne jsme připravili k tomuto účelu strom - smrk na návsi, a s pomocí plošiny pana Hotového zavěsili svíčky. V sobotu v sedmnáct hodin se sešel na návsi velký počet občanů. Zdarma se podával svařáček, grok, čaj a výborné pečivo. Pochopitelně se u stolu s občerstvením tvořily fronty. Adventní pohodu vytvářely také známé koledy linoucí se z reproduktorů. Starosta obce přivítal všechny účastníky a společně s velitelem hasičů zahájili slavnost. Veřejné osvětlení zhaslo v celé obci a po chvilce ticha zazářil strom modro bílými barvami, následoval potlesk a do noci se ozvaly zvuky a světla ohňostroje. No a pomalu se blížil konec, za tónů koled se spokojení účastníci rozcházeli domů, nebo ještě posedět do hospůdky.

Jsme rádi, že jsme tuto akci uspořádali a věříme, že se líbila. Byla to letos premiéra, již dnes máme nápady, jak vylepšit a obohatit program pro příští rok.

Děkujeme všem, kteří se zasloužili o zdárný průběh a přípravu, samozřejmě Obci Višňová a panu starostovi Nekolnému za finanční příspěvek, panu Pavlu Hotovému za pomoc s plošinou, restauraci FC Višňová za realizaci ohňostroje a zabezpečení občerstvení, členům našeho sboru a samozřejmě všem, kteří  v hojném počtu přišli,  abychom společně zahájili advent ve Višňové.

Foto viz fotogalerie Jiné akce SDH

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode