Prověřovací cvičení

06.11.2023 07:51

Letošní prověřovací cvičení 25. okrsku  při OSH Příbram  proběhlo v katastru obce Nečín  pod taktovkou místního sboru, přesněji JPO SDH Nečín.  Datum 14. října, sobota, úkol: “Dálková doprava vody“, za účasti všech osmi jednotek, začleněných do výše uvedeného okrsku. Tedy šest cisteren a dvě mašiny PS 12. Na rozdíl od let minulých, tentokrát se měli všichni dopravit do Nečína na danou hodinu (9:45) a odtud následně dle předpokládaných dojezdových časů vyjíždět na připravená stanoviště s danými úkoly.

Skutečnost: Jedna jednotka vůbec nedorazila, další nezprovoznila techniku, ale dorazila alespoň s hadicemi. Dvě jednotky střídavě působily na čerpacím stanovišti u lomu Jiraska se svými mašinami a ostatní úspěšně dodávaly vodu v sériovém propojení cisteren koncovému zásahovému vozidlu, tedy místní jednotce, která prováděla lokalizaci lesního požáru. Doprava vody byla náročnější, jelikož vypadla jedna jednotka a dvě cisterny a bylo nutné dodržet velkou vzdálenost od sání k místu nástřiku. Naše jednotka použila deset „B“ hadic, což je vzdálenost dvě stě metrů. Ostatní sbory měly podobné propozice. I přes náročnost velké vzdálenosti s použitím nestandardního počtu hadic na jednu cisternu bylo konstatováno velením cvičení, že úkol byl splněn bez komplikací. Naše jednotka si vedla tradičně bez problémů a zaslouží poděkování. Samozřejmě poděkování patří i pořádajícímu sboru, jednotce Nečín, která operativně řešila problémy a svědomitě připravila celé cvičení. Méně tak velení okrsku, které, ač jako hlavní organizátor, nebylo přítomno.

Dílčí hodnocení proběhlo v místní restauraci, kde se účastníci občerstvili výbornou gulášovou s pečivem a kdo mohl, polkl i zlatavý nápoj. Toto cvičení pořádá náš okrsek každý rok na podzim, je to jedna z mála možností, kdy se sejdeme, zacvičíme a hlavně pohovoříme nejen o hasičině. Tak sestry a bratři hasiči zas za rok v některé z osmi malebných vesniček.

Velitel JSDH

FOTO

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode