Oslavy 120 let SDH Nečín

01.07.2012 12:44

"Jak ten čas letí", povzdychne si každý, kdo sleduje naše stránky, protože velká část jejich příspěvků se pojí s oslavami hasičských výročí spřátelených sborů.

Ne jinak tomu bylo v sobotu 30. června, kdy se zástupci našeho sboru zúčastnili oslav 120. výročí založení SDH Nečín. V počtu deset a s naším krásným praporem jsme vyrazili k bratrskému sboru, který je tak jako my, organizován ve 25. okrsku. Dle harmonogramu proběhlo vítání sborů, zápis do kroniky a prohlídka slavnostně vyzdobené hasičárny. Následoval slavnostní průvod hasičů, pokládání věnce k pomníku padlých , zastavení u původní hasičárny se vzdáním pocty zakladatelům nečínského sboru a ukončením průvodu na hřišti místních fotbalistů. Zde promluvil starosta obce a starosta OSH Příbram, byly předány medaile a vyznamenání zasloužilým a aktivním členům nečínského sboru a pamětní listy a medaile hostujícím sborům na oslavách tohoto výročí.

Po rozchodu se většina hasičů rozběhla k občerstvovacím stánkům, jelikož ten den bylo opravdu krásně a sluníčko nekompromisně hřálo. Odpolední program na hříšti zahájila ukázka městské policie Příbram a vězeňské služby Příbram, kteří předvedli výcvik služebních psů, jejich poslušnost a zadržování pachatele. Diváci chvílemi žasli a se zatajeným dechem pozorovali umění a výkony těchto složek. Tato zajištění vystoupení se Nečínským opravdu povedlo, diváci nadšeně tleskali. Dále již probíhaly tradiční ukázky obvyklé na hasičských výročích, a to požární útok dětí, požární útok nečínských seniórů a ukázky profesionálních hasičů z HZS Dobříš. Bylo předvedeno vyprošťování raněných osob z havarovaného vozidla. Zde se zapojil i náš sbor, kdy figuranta věrohodně hrál náš člen Jirka. Návštěvníci si mohli také prohlédnout historickou hasičskou techniku, tzv. koňky. Pro nejmenší byl prozřetelně připraven bazén s možností vykoupání.

No, a tak jsme strávili příjemné odpoledne, pochutnávali si na skvělém gulášku pana Moudrého, zapíjeli jej zlatavým mokem Herold Březnice od pana sládka Pinkavi a poslouchali říznou dechovku Březohorku.

Ale vše jednou končí, děkujeme Nečínským za pozvání, přejeme jim do dalších let mnoho hasičských úspěchů a co se dělo po příjezdu naší delegace domů, to psát již nebudu, nebo možná někdy......

Foto viz. fotogalerie Jiné akce SDH

Jirka,senior

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode