Oslavy 120 let ČHJ Dražetice

18.07.2012 17:32

A opět výročí hasičů, tentokrát mimo náš okrsek v malebné vesničce Dražetice u našich přátel z České hasičské jednoty konané  v sobotu 14. července od 15:00 hodin. S bratry z Dražetic se naštěvujeme na těchto akcích už léta, a tak jsme nevynachali ani tentokrát. Na oslavě jsme měli pouze tři zástupce, ale i tak, naše přítomnost udělalla dražeckým radost.

V první části proběhlo vítání sborů, potom přišel nečekaný déšť, takže se museli všichni schovat, naštěstí za chvíli vysvitlo opět sluníčko a program mohl pokračovat.  Proběhl slavnostní nástup a položení věnce u Pomníku zakladatelů hasičského sboru. Samozřejmě nechyběl ani projev k oslavě výročí a předání vyznamenání zasloužilým členům sboru. Celé odpoledne bavila přítomné místní dechovka "Švitorka" k tanci i poslechu. Dražečtí nezapoměli ani na pohoštění pro hosty, pochutnávali jsme si na uzené krkovici, klobáskách, ale gulášek jsme již nezvládli. Samozřejmě jsme nebili ani na suchu, vodka tekla proudem a kávička byla výborná. V takovémto milém prostředí hodiny rychle utíkají, ani jsme se nenadáli a byl čas na rozloučení a návrat domů po dvacáté hodině.

Děkujeme hasičům v Dražeticích za pozvání a za královské občerstvení, přejeme hodně zdraví a štěstí  nejen v hasičeně. Těšíme se na další setkání s Vámi.

Foto viz. fotogalerie Jiné akce SDH

J.s.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode