HASIČSKÁ SOUTĚŽ - 25. OKRSEK

13.05.2014 19:32

10. května se konala soutěž – základní kolo v požárním sportu, letos na naší horké půdě fotbalového hřiště ve Višňové. Již ve čtvrtek začaly přípravy, a to dovezením a postavením překážek a vytýčením závodiště. V pátek se uskutečnila schůzka zástupců sborů 25. okrsku, proběhlo losování startovních čísel, doladění organizace a kontrola sportoviště, bylo konstatováno, že soutěž je dobře připravena. Žel stále přetrvává nešvar, kdy někteří velitelé družstev nemají připravené přihlášky s počtem a jmenným seznamem svých závodníků, a tak je problém se sestavením rozpisu na startu stovek. V té době probíhaly na ploše hřiště poslední tréninky na sobotní zápolení.

Brzy ráno začal na závodišti čilý ruch, členové našeho sboru dokončovali přípravy pro závodění. Pro zviditelnění soutěže jsme vytvořili tzv. historický koutek. Přivezli jsme již dříve renovovanou stříkačku DS16 a náš klenot historickou stříkačku Ebert z roku 1931, kterou jsme dva roky repasovali a toto bylo její první představení veřejnosti. Mezi oběma mašinami stál stůl, na kterém byly vystaveny poháry a medaile pro vítěze soutěže. Dobu před mnoha desítkami let dokreslovala přítomnost našich dvou členů v prvorepublikových, bílých hasičských uniformách. Toto netradiční ántré soutěže velmi zaujalo návštěvníky, spouště jejich fotoaparátů měly žně.

Po osmé hodině se začaly sjíždět hasičské sbory, proběhla evidence, nástup, přivítání hostů a všech přítomných, představení činovníků soutěže, rozdělení startovních čísel a poslední organizační pokyny. Dostavilo se všech osm sborů 25. okrsku, celkem 26 soutěžních družstev. Sportovní klání jsme zahájili disciplínou běh na sto metrů s překážkami muži a ženy, souběžně probíhaly požární útoky mladších a starších dětí. Potom následovaly útoky mužů II a žen a na závěr se představili v této královské disciplíně hasičských soutěží muži I. Celý sportovní den byl provázen moderací a reprodukovanou hudbou.

A jaké byly výsledky našich borců? Své soutěžící jsme měli v kategorii muži I a II a ženy.   Muži I byli po stovkách na prvním místě, což dávalo příslib na výborné celkové umístění, ale jak to bývá, když moc chcete, tak to dopadne ……. Výborně rozjetý útok, ale náhle rozpojená béčka, na štěstí kluci neztratili hlavu a okamžitě zareagovali a ještě ve slušném čase dokončili. Druhé místo je velký úspěch! Holky byly po stovkách na pěkném třetím místě, žel útok se nevydařil, tedy sedmé místo. Muži II z této soutěže vozí převážně již několik let zlato, letos v duchu naší smůle „jen“ stříbro. Při požárním útoku vypadlo céčko z rozdělovače, ale opět rychlá reakce a dokončeno. Celkově jsme určitě nezklamali, dvě druhá místa a jedno sedmé je ve velké konkurenci úspěch. Všem našim borcům patří velké poděkování, zvláště naší závodnici, která při stovkách nešťastně spadla z kladiny, vážně si poranila nohu, ale dokončila!

Co říci na závěr, gratulujeme nečínským hasičům, kteří získali většinu zlatých medailí.  Počasí bylo krásné, na hřišti přihlíželo mnoho diváků, kteří vytvořili pro závodníky krásné sportovní prostředí. Organizátor soutěže byl 25. okrsek, ale samozřejmě náš sbor nesl hlavní tíži příprav, průběhu i ukončení soutěže. Jménem výboru našeho sboru DĚKUJI všem našim členům, kteří se aktivně podíleli na všem, co souviselo s organizací této krásné soutěže, děkuji FC Višňová za zapůjčení sportoviště, děkuji Obci Višňová za poskytnutí techniky a dodávku vody a ještě jednou velké díky našim soutěžícím.

Vel.Šim.

Foto viz fotogalerie Požární sport

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode