Den matek

12.05.2013 13:35

Den matek je den, kdy vzdáváme poctu našim maminkám. Slaví se v různé dny na mnoha místech po celém světě. V České republice připadá Den matek na druhou květnovou neděli. V tento den dávají děti svým matkám dárky, většinou vlastnoručně vyrobené. Jeho původ je už ve starověkém Řecku, kdy se slavil svátek plodnosti a matek, spojený s uctíváním pohanské bohyně Rhey, matky bohů. Tak tolik vysvětlení

A jak to bylo u nás? Již druhým rokem jsme tento svátek slavili, tentokrát v pátek, 10. května v obecní restauraci FC Višňová. V 18 hodin se prostory pomalu zaplňovaly, místní kapela BurianBend měla naladěno, a tak nic nebránilo zahájení, které provedli zástupci výboru našeho sboru a obce. Pro všechny naše ženy bylo připraveno malé , sladké občerstvení, muzika hrála, všichni se bavili a došlo i na tanec. Pánové, kterých bylo přítomno podstatně méně, měli co dělat, aby uspokojili -:) přítomné ženy (pochopitelně tancem a verbální komunikací). Myslím, že se vše vydařilo, a že všichni odcházeli domů spokojeni.

Děkujeme muzikantům se zpěvačkou za hudební produkci, personálu restaurace za přípravu a celovečerní služby a všem zúčastněným na této akci. Pomalu a jistě narůstá počet našich občanů, kteří pochopili, že přátelé a dobrá zábava mají své nezastupitelné místo v životě lidském. 

Tak zas příště!!

Foto viz. fotogalerie Jiné akce SDH

Jirka st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode