TOUR DE BEER

04.09.2016 17:59

Pod tímto názvem si může každý představit různé činnosti, ale my jsme tomuto dali podtext: Zábavné putování na kole středočeskou krajinou. Ještě je v názvu jeden zavádějící termín, a to „beer“, mohlo by se myslet od hospody k hospodě, ale skutečnost byla trochu jiná, i když několik málo pivíček jsme na našem cyklo-putování vypili.

Dost úvodu a k vlastnímu průběhu. 20. srpna, ráno v 9:00 se nás devět účastníků sešlo u hasičárny se svými vyladěnými bicykly, vystailovanými vohozy a plnými lahvemi. Mnozí z nás hrdinů nesedělo několik let na kole, ale všichni jsme byli plni elánu neznámou trasu zvládnout. Ano neznámou, tuto připravili Zbyšek s Mirkou a ostatní neměli ani potuchy, kam se jede. Ano a jelo, nezbytné foto a hurá na cestu, která vedla kolem hřbitova do lesů zvaných Pece.  Po několika metrech mnozí z nás ztráceli síly, ale to byly pouze počáteční těžkosti, v průběhu další cesty jsme si zvykli a statečně šlapali do pedálů. Některé kopce byli nad naše síly, a tak jsme mnozí kola vedli. Samozřejmě byli i tací, kteří mají přirostlé šlapky k nohám, a ti by za celou trasu z bicyklu neslezli, ale kolegiálně drželi partu. Kudy jsme jeli, z výše jmenovaných lesů jsme pokračovali polesím Bělohrad a vyjeli v Dalekých Dušníkách, dále jsme minuli hřiště tamtéž a přijeli do vísky Budín a Budínek. Naše trasa odtud vedla lesy k Památníku Karla Čapka (https://www.capek-karel-pamatnik.cz/). Sice na prohlídku jsme nešli (většina z nás již tuto památku viděla), ale využili jsme krásné místo k občerstvení a k malému odpočinku. Dále jsme se vydali do Staré Hutě a kolem novostaveb zpět na Budínek a kolem rybníka do Svatého Pole. Zde jsme opět odpočívali a občerstvovali se, a to v penzionu Statek Svaté Pole (https://www.stateksvatepole.cz/). Po načerpání sil a posíleni zlatavým mokem jsme pokračovali přes Druhlice, Ouběnice až do naší krásné domoviny. Zde jsme dojeli až do restaurace FC Višňová, kde o nás bylo vzorně postaráno.                     

Na závěr musím konstatovat, že tato naše nová akce byla fakt vydařená, dle vyjádření některých účastníků ji musíme opakovat. Ujeli jsme ten den přes třicet pohodových kilometrů, zažili i mnoho legrace, někteří si sáhli ke dnu svých sil, ale nakonec jsme byli všichni nadšeni.

Děkuji všem devíti odvážlivcům, jsem rád, že jsme tuto bezvadnou akci zorganizovali a už se těšíme na další.

Cykloturistice ZDAR!

foto viz fotogalerie Jiné akce SDH

Sim.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode