130 let SDH Daleké Dušníky

15.06.2014 12:55

Náš sbor přijal pozvání hasičů z Dalekých Dušník a několik našich zástupců se zúčastnilo stotřicátého výročí založení dobrovolných hasičů 14. června na fotbalovém hřišti v Dušníkách.

Oslavy začaly tradičně nástupem přítomných hasičských sborů, projevem starosty o bohaté historii a přítomnosti sboru. Zlatým hřebem oslav byl první ročník soutěže historických stříkaček, kterých se v sobotu tohoto klání zúčastnilo celkem šest. Všechny stroje byly vzorně připraveny a plně funkční, což jednotlivé sbory prokázaly v následném útoku. Odměnou bylo uznání návštěvníků velkým potleskem a od pořadatelů věcné ceny.  Dušničtí nezapomněli ani na děti, pro které připravili také soutěže, největší pozornost sklidila střelba lukem.  Celé odpoledne slavnostní atmosféru dokreslovala jihočeská kapela  Malostranka. Akci přálo i počasí, sluníčko střídaly mráčky, posezení při občerstvení bylo velmi příjemné, však také naši hasiči opouštěli hřiště mezi posledními sbory.

Děkujeme Dušnickým hasičům za pozvání, příjemné posezení a přejeme jim do dalších let hodně štěstí a úspěchů v činnosti.

Několik fotek z alba dušnických: stansliv.rajce.idnes.cz/Oslava_130._let_zalozeni_SDH_Daleke_Dusniky/

Šim.st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode